Lingues met rozemarijn en rucola

seasons

22 september 2009

De Italiaanse lingue di suecera heeft de vorm van een tong. Vandaar de naam, die letterlijk ‘schoonmoeders tong’ betekent. Schoonmoeders hebben nu eenmaal de reputatie een scherpe (harde) tong te hebben. Lingues met rozemarijn en rucola

  • 500 gram tarwebloem + extra voor het 
uitrollen
  • 2 theelepels fijn zeezout
  • 250 milliliter lauwwarm water
  • 10 gram verse gist (verkruimeld)
  • 1 theelepel suiker
  • 1 eetlepel fijngesneden verse rozemarijnblaadjes
  • 1 eetlepel fijngesneden rucola
  • 3 eetlepels olijfolie

Doe alle ingrediënten in een kom en kneed de massa tot een elastisch deeg. Dek de kom af met een vochtige doek en laat het deeg circa 20 minuten rusten. Verdeel het in tweeën. Kneed door het ene deel 
de rozemarijn en door het andere deel de rucola. Verwarm de oven voor op 200˚ C. Verdeel de beide deegballen in vieren. Rol het deeg op een met bloem bestoven werkblad uit tot lapjes van 10 x 30 cm en bestrijk ze met olijfolie. Bak 4 lingues tegelijk in 20 minuten in het midden van de oven goudbruin. Neem ze uit de oven en laat ze afkoelen. Bewaar de lingues in een goed afgesloten doos. Lekker met een pittige kaas of met boter 
en kastanjehoning.

WORD ABONNEE

Recente editie


Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."



Meer Bijgerecht