Limoensiroop

seasons

22 september 2009

Deze limoensiroop is de basis voor de echte klassieke limonade: schenk een scheutje siroop in een glas. Vul aan met ijsblokjes en koud water of koolzuurhoudend mineraal-water. Probeer de siroop ook eens in Zuid-Amerikaanse cocktails. Leg onder in een longdrinkglas enkele muntblaadjes en 2-3 partjes limoen. Kneus de limoen en munt met een klein stampertje of de bolle kant van een lepel. Schenk er een scheut tequila of wodka bij en vul aan met crushed ice of ijsblokjes en ginger-ale. Limoensiroop Voor 1 fles van circa 500 milliliter

  • 10 donkergroene limoenen
  • 15 gram basilicum
  • 150 gram suiker
  • 1 schone fles (halve liter)

Boen 2 limoenen onder heet water schoon, dep ze droog en rasp de groene schil er dun af. Pers de limoenen uit en schenk het sap in een kom. Voeg al roerend de limoenrasp en suiker toe en blijf roeren tot de suiker helemaal is opgelost. Snijd de basilicum-blaadjes in fijne reepjes en roer ze door de siroop. Schenk de siroop door een trechter in een fles. Sluit de fles af en plak er een etiket met de naam en bereidingsdatum erop. Laat de siroop 1 dag staan om de smaken in te laten trekken. Deze siroop bevat minder suiker dan de andere siropen. Bewaar de siroop maximaal een maand in de koelkast.

WORD ABONNEE

Recente editie


Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."



Meer Overig