Leggende kipjes met kaas en ham

seasons

22 september 2009

De kip is natuurlijk bij uitstek hét paasbeest. Deze kippen hebben in hun bolle buikje een eitje verstopt. Leggende kipjes met kaas en ham

  • 230 gram bloem
  • snufje zout
  • 100 gram boter
  • 6 eieren
  • 6 plakjes rauwe ham
  • 6 dikke plakken komijnekaas
  • klein beetje melk

Zeef de bloem met het zout en wrijf er met de vingertoppen de boter doorheen. Voeg 1 eetlepel ijskoud water toe en vorm snel een stevige 
bal van het deeg. Laat het deeg in een plastic zakje in de koelkast circa 30 minuten rusten. Kook de eieren in kokend water in circa 6 minuten zacht. Laat ze schrikken en pel ze voorzichtig. Laat de eieren afkoelen 
en wikkel ze elk in een plakje ham en een plakje kaas. Verwarm de oven voor op 220˚ C. Rol het deeg uit tot een dikte van circa 5 millimeter en snijd er 6 rondjes uit met behulp van een kommetje of een uitsteekvormpje. Houd wat deeg achter voor het maken van de kopjes en de vleugels. Bestrijk de randen van de rondjes met melk en leg op elk rondje een ingepakt ei. Vouw het pasteitje dicht en knijp de randen goed op elkaar. Vorm van het overgebleven deeg 12 vleugeltjes en bestrijk ze met melk. Plak ze 
op de pasteitjes. Vorm 6 kopjes met snaveltjes en plak ze met melk op 
de pasteitjes. Bestrijk de kippetjes met melk. Bak de kippetjes eerst 
10 minuten in het midden van de oven op hun zij. Verlaag de temperatuur naar 160˚ C en bak nog 25 minuten de kippetjes rechtop.

WORD ABONNEE

Recente editie


Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."



Meer Bijgerecht