Lavendelcake

seasons

7 juni 2010

Ingrediënten:

  • 55 g zachte boter + extra om in te vetten
  • 170 g suiker
  • 3 eieren, losgeklopt
  • 170 g zelfrijzend bakmeel
  • 1 tl vanille-extract
  • 3 el melk
  • 1 flinke el verse of gedroogde lavendelbloemen, gehakt + extra om te garneren

Verwarm de oven voor op 180 °C. Vet een cakeblik in. Klop de boter met de suiker romig met een elektrische mixer. Klop één voor één de eieren er door. Meng er het bakmeel, het vanille-extract, de melk en de lavendelbloemen door. Giet het beslag in het cakeblik en bak in het midden van de oven in ca. 1 uur gaar. Als een prikker schoon uit de cake komt, is hij klaar. Nog 5-8 minuten afkoelen in het blik en daarna verder afkoelen op een rekje. Giet er wat citroen-lavendelglazuur (zie recept hieronder) over en bestrooi met wat lavendelbloemen.

WORD ABONNEE

Recente editie


Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."



Meer Nagerecht