Lams-tajine met kweepeer, zoete aardappelen, pompoen en rode ui

seasons

22 september 2009

Lams-tajine met kweepeer, zoete aardappelen, pompoen en rode ui Voor 4 personen

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 3 rode uien
  • 1 eetlepel ras el hanout
  • 1 oranje pompoen
  • 3 zoete aardappels
  • 1 grote kweepeer
  • 1 eetlepel venkelzaad
  • 2 eetlepels rozenblaadjes

Snijd het vlees in stukken. Maak een mengsel van de ras el hanout, het venkelzaad en de rozenblaadjes. Verhit een scheutje olijfolie in een tajine of stoofpan en bak hierin de stukjes vlees rondom goudbruin. Pel en snijd 1 ui fijn. Voeg toe aan het vlees en bestrooi met 3 eetlepels van het kruidenmengsel en naar smaak zout en peper. Voeg een scheutje heet water toe en laat het vlees met de deksel op de pan in ongeveer 45 minuten gaar worden. Pel en snijd ondertussen de rest van de uien in partjes. Maak de pompoen, de zoete aardappels en de kweepeer schoon en snijd in partjes. Voeg de groenten toe aan het lamsvlees en laat ongeveer 15 minuten meegaren. Bestrooi de lams-tajine vlak voor het serveren met de rest van het kruidenmengsel en eventueel wat extra grof zeezout.

WORD ABONNEE

Recente editie


Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."



Meer Bijgerecht