Kruisbessenpie met appelmuntsalade

seasons

15 juni 2013

kruisbessen pie appelsalade

kruisbessen pie appelsaladeEen heerlijk, frisse pie met kruisbessen en salade van appel, munt en amandelen. Wij vinden ‘m erg lekker, dus delen het recept. Kruisbessenpie Nagerecht,  voor 
circa 8 kleine pies Ingrediënten: – 225 gram ijskoude boter, in blokjes + extra om in te vetten – 350 gram bloem 100 gram suiker + 2 theelepels om te garneren – mespuntje zout – 1 zakje vanillesuiker – 300 gram kruisbessen – 100 gram rode bessen – 1 ei, losgeklopt – 3 eetlepels bruine suiker – 1 eetlepel muntsiroop – 2 takjes munt Bereidingswijze: • Vet 8 grote muffinvormpjes of ovenbestendige koffiemokken in. • Doe de bloem, suiker en het zout in een kom en wrijf er met de vingertoppen de boter door tot er een kruimelig mengsel ontstaat. Kneed snel tot een bal. • Maak een platte schijf van het deeg en verpak in huishoudfolie. Laat circa 30 minuten in de koelkast rusten. • Meng intussen de kruisbessen met 75 gram van de rode bessen en de vanillesuiker. • Verwarm de oven voor op 200 °C. • Houd 1/3 van het deeg apart en rol de rest dun uit. Druk met een kom cirkels uit het deeg en bekleed er de vormpjes mee. Schep er het bessenmengsel in. • Rol de rest van het deeg uit en druk er dekseltjes uit. Dek de vormpjes met de deksels af en knijp de randen goed dicht. Bestrijk de bovenkant met het losgeklopte ei en bestrooi met de bruine suiker. Prik in het midden een klein gaatje. • Bak de pies in het midden van 
de oven in circa 20 minuten gaar. • Neem uit de oven en zet ze op een bordje. Strooi de rest van de 
bessen erover, giet er een beetje siroop over en garneer met de munt en overgebleven suiker. Appel-muntsalade Bijgerecht voor 6-8 personen
 Ingrediënten: – 2 groene appels (bijvoorbeeld Granny Smith) – 1 rode appel (bijvoorbeeld Elstar) – 30 gram blanke amandelen – 2 takjes munt – 2 eetlepels appelsap – 1 eetlepel muntsiroop • Was de appels, maar schil ze niet. Snijd ze in partjes, verwijder het klokhuis en snijd de appel in dunne plakjes. • Rooster de amandelen een paar minuten in een droge 
koekenpan. Laat ze afkoelen. • Snijd de munt in reepjes en schep met de amandelen, het appelsap en de muntsiroop door de appel. Fotografie Eric van Lokven  Styling Jet Krings  Bereiding Yvonne Jimmink  Receptuur Dosia Brewer

WORD ABONNEE

Recente editie


Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."



Meer Nagerecht