Kruidkoek broodschotel

seasons

22 maart 2010

Ingrediënten

  • 100 gram boter (+ extra om in te vetten)
  • 8 dikke sneden kruidkoek
  • 8 dikke sneden suikerbrood
  • 2 eieren
  • 250 milliliter slagroom
  • 1 deciliter Fries kruidenbitter (bv Beerenburg) + extra om erbij te serveren
  • rasp van 1 sinaasappel
  • 8 eetlepels basterdsuiker
  • 6-8 bolletjes kaneelijs
  • eventueel slagroom
  • Extra nodig: 1 groot cakeblik

Bereiden: Verwarm de oven voor op 175˚C. Vet het cakeblik in met boter. Besmeer de sneden kruidkoek en suikerbrood met 50 gram boter. Zet de plakken suikerbrood en kruidkoek om en om in de cakevorm. Klop in een kom de eieren los met de slagroom, de kruidenbitter en driekwart van de geraspte sinaasappelschil. Schenk dit mengsel over de koek en het suikerbrood in de vorm. Strooi de suiker erover en verdeel de rest van de boter in vlokjes erover. Laat alles circa 10 minuten intrekken. Bak de broodschotel in de oven in ongeveer 40 minuten mooi bruin en gaar. Stort het brood als het nog warm is omgekeerd op een schaal en snij het in plakjes. Serveer er een bolletje kaneelijs bij. Garneer met de rest van de sinaasappelschil. Geef er eventueel slagroom bij. Lekker met een glaasje Fries kruidenbitter.

WORD ABONNEE

Recente editie


Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."



Meer Nagerecht