Kruidensalade met geroosterde peer

seasons

22 september 2009

Kruidensalade met geroosterde peer Lunch- of voorgerecht voor 4 personen

  • 1 kaneelstokje
  • 1 eetlepel korianderzaadjes
  • ½ eetlepel zwarte peperkorrels
  • grof zeezout
• 6 stevige peren
  • 1 eetlepel sherryazijn
  • 2-3 eetlepels citroenolie
  • 25 gram gepelde pistachenootjes
  • 1 grote bos verse kervel
  • 1 grote bos verse basilicum
  • 2 doosjes rucolakers (of tuinkers)

Bereiding: Verwarm de oven op 225 °C. Breek het kaneelstokje in stukjes. Wrijf de stukjes kaneel met de korianderzaadjes en de peperkorrels in een vijzel tot een grof gruis. Was de peren en snijd ze in vieren. Leg de parten peer met het klokhuis naar boven in een bakblik en strooi de specerijen en wat zeezout  erover. Druppel de azijn en citroenolie erover en schuif het bakblik in de oven. Rooster de peren in 25 minuten mooi bruin en gaar. Bedruip ze af en toe met het vocht uit het bakblik. Laat de peren afkoelen tot lauw. Rooster de pistachenootjes in een droge koekenpan en laat ze op een bordje afkoelen. Hak de takjes kervel in grove stukken. Pluk de basilicumblaadjes van de takjes en knip de rucolakers van het bedje. Meng de kruiden luchtig in een kom en leg op vier borden een flinke berg van deze kruidensalade. Rangschik de partjes peer erop. Druppel het vocht van de peren als dressing over de salade. Druppel er eventueel nog wat citroenolie over en garneer met de pistachenootjes. Serveer met donker volkorenbrood.

WORD ABONNEE

Recente editie


Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."



Meer Lunchgerecht