Koekjesslinger

seasons

1 oktober 2009

Voor circa 15 koekjes Ingrediënten:

  • 175 gram roomboter
  • 100 gram kristalsuiker
  • 100 gram rietsuiker
  • 15 centiliter maïsstroop (natuurwinkel)
  • 2 theelepels bakpoeder
  • rasp van ½ citroen
  • 750 gram patentbloem
  • 20 doorzichtige rode en witte zuurtjes
  • 1 eiwit
  • 100 gram poedersuiker
  • enkele druppels citroensap

Verwarm de oven voor op 180˚ C. Kneed alle ingrediënten behalve de zuurtjes met de hand of in de keukenmachine snel tot een soepel deeg. Laat het deeg in een plastic zak in de koelkast circa 30 min. rusten. Stamp de zuurtjes met een deegroller in de papiertjes kapot. Rol het deeg uit tot circa 1 cm dik. Teken met de hand de vormen van de koekjes op bakpapier en knip de vormpjes uit. Leg de vormpjes op het deeg en snijd de koekjes in vorm. Snijd nu een deel van het midden er uit. Maak een gaatje boven in het koekje om het straks op te kunnen hangen. Leg de koekjes op een bakplaat bekleed met bakpapier en bak ze in circa 10 min. in het midden van de oven bijna gaar. Verdeel de kruimels van 1 snoepje in het midden van de koekjesvorm en bak de koekjes nog circa 2 min. Het zuurtje zal smelten. Blijf bij de oven en haal de koekjes eruit zodra het zuurtje gesmolten is. Als het te lang doorbakt verliest het zijn kleur. Roer een dik glazuur van het eiwit, de poedersuiker en het citroensap (of gebruik een kant-en-klaar glazuur). Laat de koekjes goed afkoelen, spuit er met behulp van een spuitzakje met een heel dun spuitmondje eventueel letters op van glazuur en hang ze op.

WORD ABONNEE

Recente editie


Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."



Meer Nagerecht