Koeienvlaai

seasons

22 september 2009

Deze koeienvlaai lijkt op een klassieke rijstevlaai, maar dan met lekker veel chocolade. Maak een paar vliegen door kleine vleugeltjes te knippen van wit papier of ouwel. Koeienvlaai Voor 1 vlaai van circa 30 cm doorsnede

  • ½ pak mix voor witbrood (Koopmans)
  • 50 gram suiker
  • 25 gram zachte boter
  • ½ ei
  • 1,5 deciliter melk
  • 1 eetlepel cacaopoeder

Voor de vulling:

  • 100 gram dessertrijst
  • 1 liter melk
  • 130 gram suiker
  • 50 gram donkere chocolade, geraspt
  • 1 eetlepel cacaopoeder
  • 3 eieren

Kneed de broodmix samen met de suiker, boter, het ei en de melk tot een soepel deeg. Laat het rijzen tot het in volume is verdubbeld. Kook intussen de dessertrijst met de melk en 100 gram suiker in circa 20 minuten gaar. Laat het mengsel even afkoelen en schep er dan de chocolade en de cacaopoeder door. Laat het geheel verder afkoelen. Rol het deeg uit tot een lap die groot genoeg is om de bakvorm mee te bekleden. Wrijf beide kanten van het deeg in met cacaopoeder. Verwarm de oven voor op 210 ˚C. Bekleed de vorm met het deeg en prik gaatjes in de bodem met een vork. Klop de eidooiers schuimig met de rest van de suiker en roer dit door de rijst. Klop de eiwitten stijf en roer de helft van de eiwitten door het rijstmengsel. Schep de helft van het rijstmengsel in de vorm en schep de rest van het eiwit door de resterende rijst. Schep dit ook op de vorm. Bak de vlaai in het midden van de oven in circa 30 minuten gaar.

WORD ABONNEE

Recente editie


Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."



Meer Nagerecht