Kip in een deegjasje

seasons

1 oktober 2009

Hoofdgerecht voor 4 personen Ingrediënten:

  • 1 kilo bloem
  • 2 grote sinaasappels
  • 4 takjes rozemarijn
  • 4 tenen knoflook
  • 8 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels olijventapenade
  • zout, versgemalen peper
  • 1 grote biologische kip of scharrelkip

Meng de bloem in een kom met ongeveer 
5 deciliter water en kneed er een soepel deeg van. Voeg eventueel nog wat water of bloem bij. Rasp 1 sinaasappel en snijd de vrucht in kwarten. Ris de naaldjes van de takjes rozemarijn en hak ze fijn. Hak de knoflook fijn. Vermeng de sinaasappelrasp, de rozemarijn, de knoflook, de olie en de olijventapenade met ruim zout en peper. Wrijf de kip in met dit mengsel. Zout de kip van binnen en doe er de sinaasappelkwarten en de kale takjes rozemarijn in. Snijd de andere sinaasappel in plakjes en verdeel ze over de kip. Verwarm de oven voor op 220˚ C. Rol het deeg uit tot circa ½ cm dik en rol er de kip in. Knijp de randen dicht. Zorg ervoor dat de kip helemaal omhuld wordt door het deeg en er geen gaten in het deeg zitten. Bak het deegpakket 1 uur in het midden van de oven. Laat de kip 10-15 minuten rusten en serveer in de korst. Breek de korst pas aan tafel open. Lekker met aardappels uit de oven, zure room en boontjes.

WORD ABONNEE

Recente editie


Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."



Meer Hoofdgerecht