Kaassoep met Hollandse Witte en oude geitenkaas met courtons

seasons

20 oktober 2009

Stevig voorgerecht of lunchgerecht voor 4 personen De combinatie van de pittige geitenkaas en de zachte Hollandse witte geeft deze romige soep zijn bijzondere smaak. Ingrediënten:

  • 40 gram boter
  • 1 sjalotje, zeer fijngesnipperd
  • 40 gram bloem
  • 1 liter groentebouillon
  • 100 milliliter room
  • 150 gram oude geitenkaas, geraspt
  • 75 gram Hollandse Witte
  • versgemalen zwarte peper

Smelt de boter in een pan en fruit hierin de sjalot .Voeg in een keer alle bloem toe en roer goed door. Laat dit mengsel 1-2 minuten garen op niet te hoog vuur. Roer af en toe door. Voeg daarna steeds al roerend wat van de bouillon toe totdat alle bouillon is opgenomen. Breng het geheel even aan de kook en roer er daarna, van het vuur af, de room en vervolgens alle kaas doorheen. Breng op smaak met versgemalen zwarte peper. Voor de croutons Snijd oud brood in dobbelstenen, verwarm de oven op 160 ˚C, pers een teentje knoflook en meng dit met het brood. Dan 10 minuten in de oven, doe er de laatste 2 minuten nog wat oude geitenkaas op.

WORD ABONNEE

Recente editie


Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."



Meer Lunchgerecht