Hollandse kaasfondue met vergeten groenten

seasons

20 oktober 2009

Hoofdgerecht voor 4 personen Deze fondue is heerlijk met vergeten groenten zoals pastinaak, oerbiet en paarse wortels. Maar ook gewone bietjes en wortels en aardappelen smaken er prima bij. Ingrediënten:

  • 800 gram verschillende groenten zoals bijvoorbeeld pastinaak, oerbiet, paarse wortels, roseval-aardappels
  • 3 eetlepels zonnebloemolie
  • zout
  • 300 gram Vinkenthaler, geraspt
  • 200 gram Oude Grijze, geraspt
  • 50 gram le Petit Douruvael, geraspt
  • ½ teentje (Beemster) knoflook, geperst
  • 1 borrelglaasje droge witte wijn
  • grof boerenbrood

Verwarm de oven voor op 200 ˚C. Snijd de groenten in even grote stukken en schep ze om met olie en zout. Rooster de groenten in ca. 40 minuten gaar. Smeer na 30 minuten de fonduepan in met de knoflook. Laat de wijn in de fonduepan warm worden, tegen het koken aan. Doe alle kaas erbij en roer steeds met de klok mee totdat alle kaas gesmolten. Is de kaasfondue te dun, laat deze dan nog even inkoken. Is de kaasfondue te dik, doe er een klein beetje witte wijn bij.

WORD ABONNEE

Recente editie


Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."



Meer Hoofdgerecht