Het grote soepenboek

seasons

1 februari 2013

Seasons soepenboek

Seasons feestboekLaat alle gasten hun favoriete soeprecept opschrijven en geef de gastvrouw of gastheer ingrediënten voor een persoonlijke soep. Nodig: -oud kookboek -fototoestel -theedoek -touw -verse kruiden -naamkaartjes -lijm -dubbelzijdig plakband -stanleymes -metalen liniaal -punaise Kaft • Als basis neemt u een oud kookboek, gevonden op de rommelmarkt of in een tweedehands boekwinkel. • Maak zelf een origineel kaft. Kies een mooie theedoek, neem een bolletje touw, wat verse kruiden en een kaartje waarop 
u de namen van de gasten schrijft. • Leg de theedoek plat op tafel. Leg het touw strak op de theedoek en steek de kruiden en het kaartje onder het touw. • Fotografeer de theedoek van bovenaf. (Zorg dat er een goede lichtval is.) • Print bij een copyshop de foto op stevig wit papier. Plak met spuitlijm het papier op het boek. Verstevig eventueel de zijkant met dubbelzijdig plakband dat u eerst op het boek aanbrengt. Persoonlijke kruidenmix • Bepaal het midden van het boek. Plak alle pagina’s een voor een op elkaar met fotolijm of spuitlijm. Laat goed drogen. • Snijd met een scherp stanleymesje en een metalen liniaal de vakken uit het boek. • Maak van verse en gedroogde kruiden buideltjes voor een soeprecept. Leg ze in de opening en maak door de eerste twee pagina’s een gaatje en rijg hier een touwtje doorheen. Zo vallen de kruidenbundeltjes er niet uit. Favoriete recepten van gasten • Geef iedere gast een blanco kaartje op maat gemaakt, waarop hij of zij een favoriet soeprecept kan schrijven. • Bundel de kaartjes en maak er touwtjes aan. • Prik een punaise in het boekje en hang de kaartjes eraan. Seasons soepenboek

WORD ABONNEE

Recente editie


Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."



Meer Overig