Hele gebakken kleine artisjokken

seasons

23 augustus 2010

Carciofi fritto Bijgerecht voor 6-8 personen Nodig

  • 8 kleine artisjokken
  • sap van 1/2 citroen + extra om te besprenkelen
  • 2 eetlepels olijfolie + extra om te besprenkelen
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • (grof) zeezout, peper
  • 1/2 bosje gehakte peterselie
  • Parmezaanse kaas, in schilfers

Bereiden Verwijder de buitenste bladeren van de artisjokken en snijd de steel tot 2,5 cm af. Schil de steel. Buig de harde blaadjes naar buiten tot ze breken. Ga hiermee door tot alleen de zachte blaadjes overgebleven zijn. Snijd ongeveer 1/3 van de bovenkant en leg ze meteen in ruim water met het citroensap. Verhit de olie in een koekenpan en bak de knoflook even aan. Leg de artisjokjes in de pan. Voeg 1 deciliter water toe en en breng op smaak met zout en peper. Laat de artisjokken met het deksel op de pan ca. 10 minuten zachtjes koken. Neem het deksel van de pan en laat op iets hoger vuur al het water verdampen. Leg de artisjokken op een bord en besprenkel met wat extra citroensap, olijfolie, (grof) zeezout, de peterselie en de Parmezaanse kaas.

WORD ABONNEE

Recente editie


Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."



Meer Bijgerecht