Hazelnootkoekjes

seasons

2 oktober 2009

hazelnootkoekjesVoor circa 12 koekjes Ingrediënten:

  • 400 gram gepelde hazelnoten zonder vlies + 12 met vlies om te garneren
  • 300 gram fijne tafelsuiker
  • 3 eiwitten
  • 5 milliliter hazelnootlikeur (Frangelico of sinaas-appellikeur)

Oven voorverwarmen op 150˚ C. Leg bak-papier op een bakblik. Maal de noten fijn in een keukenmachine. Voeg de suiker toe en laat de machine nog even draaien. Voeg de eiwitten en de likeur toe en laat de machine draaien tot er een samenhangend deeg ontstaat. Maak er 12 balletjes van en leg ze op het bakpapier. Druk ze iets plat en leg in het midden van elk koekje een hazelnoot. Bak de koekjes in het midden van de oven in 20-30 minuten goudbruin en gaar. Laat de koekjes helemaal koud worden op het bakpapier. Bewaar ze in een goed afgesloten trommel.

WORD ABONNEE

Recente editie


Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."



Meer Nagerecht