Hangop met kweepeer en kweepeer-tijmstroop

seasons

22 september 2009

Hangop met kweepeer en kweepeer-tijmstroop Voor 4 personen

  • 500 gram dikke yoghurt
  • 1 kweepeer
  • 2,5 deciliter honing
  • ½ bosje tijm

Laat de yoghurt in een natte kaasdoek of theedoek minstens 3 uur uitlekken tot een dikke hangop. Schil de kweepeer en snijd in partjes. Doe in een pan, voeg water toe zodat de kweeperen net onder staan en voeg 5 eetlepels honing toe. Kook de stukjes in ongeveer 45 minuten gaar. Schep ze uit het vocht, maar laat 1 partje in de siroop. Voeg een handje tijmblaadjes en de rest van de honing toe aan de siroop en kook op laag vuur in ongeveer 20 minuten in tot een dikke stroop. Serveer de hangop met de partjes kweepeer en de warme kweepeer-tijmstroop.

WORD ABONNEE

Recente editie


Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."



Meer Bijgerecht