Grove kweepeer-goudrenet chutney met rozemarijn en zwarte peper

seasons

22 september 2009

Grove kweepeer-goudrenet chutney met rozemarijn en zwarte peper Voor 4 personen

  • 1 kweepeer
  • 100 gram suiker
  • 1 klein bosje rozemarijn, fijngehakt
  • zwarte peper
  • scheutje wijnazijn
  • 1 Goudrenet appel
  • fruitige frisgroene olijfolie

Schil de kweepeer, snijd in partjes en in dunne plakjes. Doe in een koekenpan, voeg een scheutje water toe zodat de kweeperen net onder staan en voeg de suiker, de helft van de rozemarijn, veel versgemalen zwarte peper en de azijn toe. Kook de kweepeer in ongeveer 30 minuten bijna gaar, voeg steeds een scheutje water toe wanneer de stukjes bijna droog gekookt zijn. Schil de appel, snijd in partjes en in plakjes. Voeg toe en kook nog 15 tot 20 minuten, totdat ze gaar zijn en een beetje uiteenvallen. Breng eventueel verder op smaak met wat extra suiker en een drupje azijn. Prak grof en laat afkoelen. Roer de rest van de rozemarijn, 2 eetlepels koud water en een klein scheutje olijfolie erdoor. Serveer de chutney bij geitenkaasjes naar keuze, bijvoorbeeld Crottin en geitenbrie.

WORD ABONNEE

Recente editie


Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."



Meer Bijgerecht