Kaas- en vleesplankje met biergelei

seasons

22-09-2009 12:19:12

Kaas- en vleesplankje met biergelei Borrelgerecht

  • 1 flesje grottenbier (330 milliliter)
  • 150 gram geleisuiker speciaal
  • grotdelicatessen: grottenham, grottenkaas & ovengeroosterde grotchampignons
  • extra: 2 schone (weck)potjes van 200 ml

Schenk het bier langs de rand in een pan met dikke bodem. Voeg de geleisuiker toe en breng langzaam al roerend aan de kook. Laat het biermengsel 1 minuut goed borrelend koken. Schep eventueel schuim af en schenk de biergelei in de schone potjes. Sluit de deksels en laat de potjes omgekeerd zo’n 15 minuten afkoelen. Keer ze weer en laat de gelei helemaal afkoelen; bewaar de biergelei op een koele en donkere plaats. Leg de grotdelicatessen op een houten plankje en geef er de biergelei bij. Lekker met ovenwarm stevig brood en een glas grottenbier.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Nu in de winkel!


Meer Bijgerecht