Griesmeelsoep met zwarte bessengelei

seasons

20 oktober 2009

Dessert voor 4 personen Ingrediënten:

  • 1 liter volle melk
  • 50 gram suiker
  • 50 gram griesmeel of fijne couscous
  • zout
  • 2 eidooiers
  • 4 eetlepels zwarte-bessengelei
  • 4 theelepels crème de cassis

Doe de melk, suiker, griesmeel en het zout in een pan met dikke bodem en breng dit aan de kook. Laat de griesmeelvla onder af en toe roeren onafgedekt 12 minuten op een laag vuur koken tot het griesmeel gaar en het vocht gebonden is. Neem de pan van het vuur en voeg al roerend de eidooiers toe. Doe de pan terug en verwarm het mengsel al roerend heel even op een zacht vuur. Schep de warme griesmeelsoep in diepe borden en roer er een flinke schep zwarte bessengelei en een theelepel crème de cassis door.

WORD ABONNEE

Recente editie


Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."



Meer Nagerecht