Gevulde kalfsborst

seasons

22 september 2009

Gevulde kalfsborst Hoofdgerecht voor 6-8 personen

  • 1 kalfsborst
  • 1 sneetje witbrood
  • 2-3 eetlepels melk
  • 200 gram varkens-gehakt
  • 3 ansjovisfilets, fijn-gehakt
  • 2 tenen knoflook, fijn-gehakt
  • 2-3 eetlepels platte peterselie, fijngehakt
  • ½ eetlepel verse salie, fijngehakt
  • ½ eetlepel tijm, fijn-gehakt
  • versgemalen zwartepeper
  • 1 ei
  • 3-4 eetlepels olijfolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 tomaten, ontveld en in stukjes
  • 100 milliliter droge witte wijn
  • 100 milliliter vleesfond

Leg de kalfsborst op een plank en snijd het vlees op de helft van de hoogte in tot op 2 cm van de zij- en onderkant. Op deze manier ontstaat een soort zak die gevuld kan worden. U kunt dit ook door de slager laten doen. Verkruimel het sneetje brood in een kom en sprenkel de melk erover. Voeg het gehakt met de ansjovis, knoflook, peterselie, salie en tijm toe en maal er flink zwarte peper boven. Breek het ei erboven en meng alles goed door elkaar. Kneed het gehakt tot het wat plakkerig wordt. Vul de kalfsborst met het gehakt en naai de opening met een ronde naald en stevig garen dicht. Of steek de opening dicht met cocktailprikkers. Verwarm de oven voor op 150°C. Verhit de olie in een niet te grote braadslede en braad de kalfsborst rondom bruin. Verdeel de ui en tomaat eromheen en schenk de wijn en fond erbij. Schuif de braadslede in de oven en laat de kalfsborst in 2-3 uur zachtjes gaar sudderen, bedruip hem regelmatig met het braadvocht. Dek het vlees eventueel af met aluminiumfolie. Serveer de kalfsborst warm of op kamertemperatuur in dunne plakken. Lekker met een aardappelsalade.

WORD ABONNEE

Recente editie


Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."



Meer Hoofdgerecht