Gerstecracker

seasons

22 september 2009

Begin met deze gerstecracker 1 dag van tevoren. Er wordt een startdeeg gebruikt om nog meer lucht en smaak in het brood te krijgen. Gerstecracker Nodig voor het startdeeg:

  • 200 milliliter kokend water
  • 50 gram gerstemeel

Nodig voor het deeg:

  • 150 gram gerstemeel + extra voor het uitrollen
  • ½ theelepel verse gis
  • ½ theelepel fijn zeezout

Dag 1: Laat het water iets afkoelen en doe het 
in een kom. Roer het gerstemeel door het water 
en laat het startdeeg 12 uur rusten, afgedekt met een theedoek. Dag 2: Doe alle ingrediënten in een kom en kneed ze samen tot een elastisch deeg. Dek de kom af met een vochtige doek en laat het deeg op een warme plek circa 2 uur rijzen. Bestrooi het werkblad met een beetje gerstemeel en rol hierop het deeg uit tot een dikte van 4 millimeter. Snijd het uitgerolde deeg met een scherp mes in rechthoeken van 
5 x 10 cm. Leg de rechthoekjes op een bakblik 
op 1 cm afstand van elkaar. Verwarm de oven 
voor op 210˚ C. Bak de crackers 15 minuten, 
verlaag de temperatuur tot 180˚ C en bak ze 
nog 25 minuten. Laat de crackers op een rooster afkoelen en bewaar ze in een luchtdichte doos. Lekker met roomboter en gedroogde ham.

WORD ABONNEE

Recente editie


Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."



Meer Lunchgerecht