Geroosterde tomatenbroodjes

seasons

1 oktober 2009

Ingrediënten:

  • 6 tomaten
  • ½ pak broodmix voor witbrood
  • 4 eet-lepels olijfolie
  • ½ bosje munt
  • zeezout
  • versgemalen peper

Verwarm de oven voor op 150˚ C. Snijd de tomaten doormidden en verwijder de zaadjes. Leg de tomaten met het snijvlak naar boven op een bakplaat, bestrijk ze met olijfolie en besprenkel ze met zout. Rooster ze zachtjes 2,5 uur in het midden van de oven. Maak intussen het deeg volgens de aanwij-zingen op de verpakking maar gebruik 2 eetlepels olijfolie in plaats van boter. Laat het deeg 1 keer rijzen. Laat de tomaten helemaal afkoelen. Verdeel het deeg in 12 bolletjes en druk ze plat. Doe in het midden van elk rondje deeg een paar blaadjes munt, ½ tomaat en besprenkel met zout en peper. Vouw het broodje dicht en knijp de naden goed samen. Rol ze met de hand in een ovale vorm. Verwarm de oven voor op 225˚ C. Laat de broodjes onder een doek (met de dichtgeknepen kant onder) nog circa 15 minuten rijzen. Knip met een schaar dennen-appelschubben in de broodjes. Vul een ovenschaaltje met water en zet het onder in de oven. Bak de broodjes in het midden van de oven in 15-20 minuten gaar. Serveer ze bij de soep.

WORD ABONNEE

Recente editie


Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."



Meer Bijgerecht