Geroosterde gemberbietjes

seasons

29 september 2009

Geroosterde gemberbietjes Bijgerecht voor 4-6 personen

  • 500 gram kleine bietjes
  • 500 gram worteltjes
  • 3 cm verse gember, geschild
  • 60 milliliter olijfolie
  • sap en zeste van 1 citroen
  • 100 milliliter gembersiroop
  • 1 theelepel korianderpoeder
  • zeezout
  • versgemalen peper
  • 4 teentjes knoflook, doormidden gesneden
  • (gemengde sla met bietenblad)

Verwarm de oven voor op 180 ˚C. Maak de bietjes schoon en snijd ze in helften of kwarten. Snijd eventueel de wortels doormidden. Snijd de gember in dunne plakjes. Meng in een 
kommetje de olie met de citroenzeste, de 
gembersiroop, koriander, peper, knoflook en het zout. Leg de bietjes, wortels en gember op een bakplaat en giet er het oliemengsel over. Schep goed door. Bak ca. 35 minuten in het midden van de oven gaar. Schep er eventueel vlak voor het serveren de sla doorheen.

WORD ABONNEE

Recente editie


Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."



Meer Bijgerecht