Gepocheerde kip met linzensalade en bloeiende majoraan en tijm

seasons

31 mei 2010

Lunchgerecht voor 4-6 personen Ingrediënten:

  • 4 scharrelkipfilets
  • 6 peperkorrels
  • 2 takjes majoraan
  • 1 laurierblaadje
  • 3 takjes peterselie
  • 1 wortel, in stukken
  • 1 selderijstengel, in stukken
  • 1 theelepel zeezout
  • 200 gram (Puy) linzen
  • blaadjes en bloemetjes van 2 takjes majoraan, fijngehakt
  • blaadjes en bloemetjes van 3 takjes tijm
  • 1 bosje platte peterselie, fijngehakt
  • 60 milliliter olijfolie
  • 2 eetlepels kappertjes
  • 1 bosuitje, in ringetjes
  • 1 eetlepel grove mosterd
  • sap van 1 citroen
  • extra nodig: bloeiende kruiden om te garneren

Doe de kipfilets in een pan en doe er water bij totdat de kip ongeveer 2,5 cm onder water staat. Doe er de peperkorrels, de majoraan, het laurierblad, de peterselie, de wortel, de selderijstengel en het zout bij. Breng net aan de kook. Er moeten maar kleine hoeveelheden belletjes omhoog komen. Pocheer de kip zo in 14 tot 18 minuten gaar. Neem de kip uit de pan en doe in een schaal. Zeef het vocht en laat de kip in het gezeefde vocht wat afkoelen. Kook de linzen volgens de aanwijzingen op de verpakking. Neem de kip uit het vocht en snijd ze in dunne plakken. Giet de linzen af en meng met de blaadjes en bloemetjes van de majoraan en de tijm, de peterselie, de olijfolie, de kappertjes, het bosuitje, de mosterd en de citroen. Schik de kip op een schaal en lepel er de linzensalade met bloeiende kruiden op. Garneer met bloeiende kruiden.

WORD ABONNEE

Recente editie


Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."



Meer Lunchgerecht