Gemengde salade met ansjovisdressing

seasons

1 oktober 2009

Gemengde salade met ansjovisdressing Lunchsalade voor 4 personen

  • 4 boswortelen
  • 1 struikje witlof
  • citroensap
  • 2 tomaten
  • ½ bosje radijsjes
  • 75 gram waterkers
  • 2 hardgekookte eieren
  • 2 ansjovisfilets (uit blik), in stukjes
  • 1 eetlepel witte-wijnazijn
  • 1 theelepel dijonmosterd
  • 3-4 eetlepels olijfolie extra vierge
  • versgemalen peper

Schil de wortelen met een dunschiller en schaaf ze in lange, dunne linten. Maak de blaadjes witlof los van het struikje en halveer ze. Besprenkel de lof met wat citroensap tegen het verkleuren. Snijd de tomaten in stukjes en de radijsjes in plakjes. Verwijder de harde, stugge takjes van de waterkers. Snijd de eieren in partjes. Schep in een schaal – een afsluitbare, als u de salade meeneemt voor een picknick – de groenten luchtig door elkaar en leg de partjes ei erop. Wrijf in een vijzel de ansjovis fijn. Voeg de azijn en mosterd toe en daarna al mengend scheutje voor scheutje ook de olijfolie. Blijf mengen tot een mooi gebonden dressing -ontstaat. Verdun eventueel met een beetje water. Op smaak brengen met versgemalen peper. Neem de dressing apart mee in een goed afgesloten bakje en sprenkel de dressing pas op het laatste moment over de salade.

WORD ABONNEE

Recente editie


Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."



Meer Lunchgerecht