Gastblog van Tinka Leene

seasons

9 oktober 2013

zeeuwse knoop cake-Gastblog van Tinka Leene, zeeuwseknop.nl- “Dat gaat toch nóóit lukken?” Dat waren de eerste woorden van mijn drie zonen toen ik hun vertelde over het idee een bakvorm te ontwerpen van de Zeeuwse knop. Maar die Zeeuwse knop-bakvorm kwam er. En toen hij er eenmaal was, bleek dat mensen het geweldig vonden om zelf iets te creëren. De zwarte doos waar de vorm in verpakt werd en de prikkelende kaarten maakten heel wat los! Van alles werd bedacht met de vorm. Verjaardagen werden gevierd met de heerlijkste gebakken Zeeuwse knoppen. Beton of gips werd erin gegoten en massaal namen studenten de bakvorm mee naar hun kamers om hem daar te gebruiken als chipsbak. Trots was iedereen op de Zeeuwse knop. Een halfjaar later kwam de zeep, de chocolade en de kaasknop. Er verschenen Zeeuwse knop-dropjes in alle kleuren en studenten bedachten een dito fietsbel. Sieradendoosjes werden van zolder gehaald en de Zeeuwse knop kwam weer tot leven. Ik kon niet anders dan er een boek over schrijven: Het Zeeuwse Knop Bakboek, vol verhalen en recepten uit Zeeland en de rest van de wereld. Geweldig, dat zoveel mensen meegedaan hebben om de Zeeuwse knop weer nieuw leven in te blazen. En de typerende knop weer tot hét kenmerk van Zeeland te maken. Meer informatie over de Zeeuwse Knop vindt u via zeeuwseknop.nl. Seasons gebruikte de Zeeuwse Knop bakvorm voor de Cadzandse boerenknop.

WORD ABONNEE

Recente editie


Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."



Meer Overig