Forel ras el hanout

seasons

24 juni 2010

Hoofdgerecht voor 4 personen Ingrediënten:

  • 4 forellen
  • 2 eetlepels olijfolie
  • grof zout
  • 2 eetlepels ras el hanout specerijen (toko)
  • 1½ citroen
  • 100 gram blanke amandelen
  • 2 bosuitjes, in ringetjes
  • basilicum

Verwarm de oven voor op 200°C. Spoel de forellen van binnen en buiten onder koud water en dep ze droog met keukenpapier. Vermeng de olijfolie met een theelepel zeezout en de ras el hanout specerijen, rasp en het sap van een halve citroen in een kom en smeer hier de forellen van binnen en buiten mee in. Snijd van de andere citroen de schil tot aan het vruchtvlees af en snijd de partjes los tussen de vliezen. Leg de forellen naast elkaar op een bakplaat bekleed met bakpapier en vul de buikjes met een paar stukjes citroen vruchtvlees. Bak ze in circa 20 minuten in de oven gaar. Bak ondertussen de amandelen in een pan in wat olie lichtbruin. Voeg de bosuitjes toe, bak nog even mee en bestrooi met zeezout. Serveer de forellen met de amandelen en bestrooi met een handje gescheurde basilicumblaadjes.

WORD ABONNEE

Recente editie


Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."



Meer Hoofdgerecht