Florentines in punten

seasons

20 oktober 2009

Voor ca. 30 koekjes Ingrediënten:

  • 350 gram gemengde noten zonder velletje (hazelnoten, amandelen, walnoten)
  • 200 gram rode bigarreaux (gekonfijte kers)
  • 100 gram gekonfijte sinaasappelschil
  • 45 gram bloem
  • 25 gram boter + extra om in te vetten
  • 100 gram suiker
  • 120 milliliter honing
  • 50 gram witte chocolade

Extra nodig:

  • springvorm van 24 cm doorsnede

Rooster de noten in een droge koekenpan ca. 5 minuten. Meng er de bigarreaux, de sinaasappelschil en de bloem door. Vet een springvorm met een doorsnede van 24 cm in en bekleed de bodem met bakpapier. Verwarm de oven voor op 180 ˚C. Smelt in een pannetje de boter, suiker en honing zachtjes. Laat het mengsel niet koken. Neem van het vuur af en giet bij het notenmengsel. Roer goed door. Spreid het mengsel uit over de bodem van de springvorm en druk goed aan. Bak het mengsel in 25 -30 min goudbruin en gaar. Neem uit de oven en laat afkoelen. Snijd er met een scherp mes mooie punten van voordat het helemaal koud is. Breng in een pannetje water aan de kook en zet er een kom op. De bodem van de kom moet het water niet raken. Breek de chocolade in stukken en doe ze in de kom. Zet het vuur uit en doe een deksel op de kom. Laat de chocolade op deze manier zachtjes smelten. Doop de punten florentine in de witte chocolade en laat ze op een stuk bakpapier afkoelen.

WORD ABONNEE

Recente editie


Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."



Meer Nagerecht