Duif met pompoen en succotash

seasons

29 september 2009

Vlees was een schaars goed voor de trekkende pioniers. Vaak zetten ze onderweg vallen of schoten klein wild of vogels, zoals prairiehoen, een vogel die lijkt op een korhoen en zich schuil-houdt tussen het lange prairiegras. In dit recept is in plaats van prairiehoen duif gebruikt. Ook een kleine vogel met een lekkere wildsmaak. Duif met pompoen en succotash

  • 2 jonge duiven van ± 750 gram
  • 4 eetlepels zonne-bloemolie
  • 1 ui in parten gesneden
  • zout, peper
  • 1 kleine pompoen geschild in stukken van 3x3cm

Verwarm de oven voor op 220 °C. Dep de duiven droog met keukenpapier en wrijf de duiven van binnen en buiten in met zout en versgemalen peper. Verhit op een hoog vuur de zonnebloemolie in een ruime braadslee en bak de duiven rondom bruin. Voeg de parten ui en de stukken pompoen toe en zet de braadslee 25 à 30 minuten in het midden van de oven. Schep de pompoen en de ui regelmatig om. Serveer met succotash.

WORD ABONNEE

Recente editie


Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."



Meer Hoofdgerecht