Drie-in-de-pan met vanille-maple syrup

seasons

20 oktober 2009

Dessert voor 4 personen Ingrediënten:

  • 2 eieren
  • 400 gram bloem
  • 6 deciliter lauwe melk
  • ½ zakje gedroogde gist
  • 125 gram rozijnen
  • zout
  • 80 gram boter
  • 2 deciliter maple syrup
  • 1 vanillestokje, in de lengte open gesneden

Klop de eieren los. Doe de bloem, de eieren en 2 deciliter melk in een mengkom en roer met een garde of mixer glad. Voeg de rozijnen, de overige melk en de gist toe. Laat het beslag op een lauwwarme plek ± een halfuur rijzen. Voeg het zout toe. Verhit in een koekenpan een klontje boter en bak telkens 3 kleine pannenkoekjes tegelijk. Bak ze in ± 3 minuten tot de bovenkant droog is. Draai de dikke koekjes om en bak nog 1 minuut tot de onderkant bruin is. Laat de pannenkoekjes op een bord glijden. Kook in een pan met dikke bodem de maple syrup met het vanillestokje op een zacht vuur tot de helft in. Verwijder het vanillestokje, schraap de merg er met een theelepeltje uit en voeg de merg aan de siroop toe. Serveer de nog warme siroop met de drie-in-de-pan(nenkoekjes).

WORD ABONNEE

Recente editie


Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."



Meer Nagerecht