Dille-komkommertjes

seasons

20 oktober 2009

Voor 2 potjes van 300 milliliter Traditie: In de Scandinavische keuken wordt veel gebruikgemaakt van ingemaakte groenten. Dat is al van oudsher zo. Inmaken in zout of in zuur is een uitstekende manier om het hele jaar te kunnen eten van de groenten die maar zo kort vers te verkrijgen zijn in het hoge noorden. Ingrediënten:

  • ca. 400 gram kleine snack-komkommers
  • 2 takjes dille
  • 0,5 liter witte-wijnazijn
  • 200 gram suiker
  • 2 theelepels zout

Verwijder de uiteinden van de komkommers en snijd de rest met een gekarteld mes in plakjes van ca.0,5 cm. Doe de komkommer in de potjes met de dille en druk ze goed aan. Breng de rest van de ingrediënten al roerend aan de kook en blijf roeren tot de suiker en het zout is opgelost. Laat het azijnmengsel afkoelen en schenk het daarna over de komkommers. Draai de deksel goed dicht. Laat de komkommer minstens 2 dagen staan voor gebruik. Na opening zijn de komkommers in de koelkast nog ca. 7-8 weken houdbaar. Nog niet klaar met inmaken? Probeer eens deze heerlijke ingemaakte augurken.

WORD ABONNEE

Recente editie


Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."



Meer Bijgerecht