Recept van Mevrouw de Molenaar: overheerlijke appel-kruidkoek

Marloes Blom

21 maart 2021

De ene cake is de andere niet, deze cake valt in de categorie verslavend lekker. Maar ja, het recept – en het meel – komen dan ook van Christa Bruggenkamp a.k.a. Mevrouw de Molenaar….

Appel-kruidkoek van Mevrouw de Molenaar

Zoet | ca. 20 min. + baktijd ca. 1 uur

  • 100 g boter, op kamertemperatuur
  • 250 g donkerbruine basterdsuiker
  • 3 eieren
  • 300 g zure appels (bijv. goudrenetten)
  • 2 tl bakpoeder
  • 5 tl koekkruiden
  • 400 g tarwebloem van de molen
  • 100 ml karnemelk
  • Ook nodig: cakevorm (inhoud 1 1⁄2 l), ingevet en de bodem bekleed met bakpapier.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 175 °C.
  2. Klop met een mixer de boter met de suiker in 5 min. romig.
  3. Klop er één voor één de eieren door. Voeg het volgende ei pas toe als het vorige helemaal is opgenomen.
  4. Schil de appels, verwijder het klokhuis en rasp ze grof. Roer door het botermengsel.
  5. Meng het bakpoeder en de koekkruiden door de bloem en zeef het mengsel.
  6. Roer telkens een kwart van het gezeefde mengsel met een kwart van de karnemelk door het botermengsel.
  7. Doe het beslag in de cakevorm en strijk het even glad.
  8. Plaats de vorm op een rooster onder in de oven en bak de koek in ca. 1 uur gaar.
  9. Neem uit de oven, laat 10 min. in de vorm afkoelen en keer daarna uit op een rooster. Laat onder een doek verder afkoelen.

CREDITS: BEELD ANNA RUBINGH | RECEPT CHRISTA BRUGGENKAMP Benieuwd naar Mevrouw Molenaar zelf, en hoe ze het meel maakt? Je leest het in Seasons maart.

Meer lekker bakken

WORD ABONNEE

Recente editie


Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."



Meer Overig