Dennenboompjes van deeg

seasons

4 november 2010

Een klassieker in de koektrommel tijdens de decembermaand en een feest om met elkaar te maken. Rijkelijk voorzien van chocoladeslingers en snoepballen als finishing touch. Voor ca. 20 dennenboompjes dennenboompjes van deegIngrediënten

  • 170 g bloem + extra om te bestuiven
  • ½ tl bakpoeder
  • snufje zout
  • 2 tl gemberpoeder
  • 2 tl kaneelpoeder
  • 60 g boter
  • 60 g witte basterdsuiker
  • 1 ei
  • 2 el honing
  • 1 zakje chocoladeglazuur (Dr. Oetker)
  • 1 potje discodip (Dr. Oetker)

  Werkwijze

  1. Meng de bloem, het bakpoeder, het zout en alle specerijen goed door elkaar.
  2. Klop met een elektrische mixer de boter met de suiker romig.
  3. Klop het ei en de honing door het mengsel.
  4. Zet de mixer op een lage stand en voeg de bloem toe.
  5. Vorm een bal van het mengsel en laat het in een plastic zakje ca. 30 min. rusten in de koelkast.
  6. Verwarm de oven voor op 160 ˚C.
  7. Rol het deeg uit op een stuk bakpapier (1).
  8. Druk er met een kerstboomvormpje boompjes uit en neem de rest van het deeg weg (2).
  9. Bak de koekjes 15-20 minuten in het midden van de oven lichtbruin en gaar (3).
  10. Laat de koekjes afkoelen en helemaal koud worden op een rekje.
  11. Rol intussen het overgebleven deeg weer uit en druk er weer vormpjes uit. Ga zo door tot al het deeg op is.
  12. Maak het pakje glazuur warm volgens de gebruiksaanwijzingen.
  13. Knip een klein puntje van het zakje en teken slingers op de koekjes.
  14. Schud er de discodip over en laat hard worden.

WORD ABONNEE

Recente editie


Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."



Meer Nagerecht