Dahlia-pruimenjam en geitenkaas op stokbrood

seasons

31 mei 2010

Voor ongeveer 4 potjes van 500 gram. Ingrediënten:

  • 1 kilo pruimen
  • blaadjes van 4 grote dahliabloemen, 2 donkerrode en 2 geel met roze
  • 1 kilo geleisuiker
  • Extra nodig: dahliabloemen en -bloemblaadjes om te garneren

Ontpit de pruimen en hak ze grof. Doe ze in de pan met de geleisuiker en breng aan de kook. Kook 2 minuten al roerend en voeg de dahliabloemblaadjes toe. Kook nog circa 2 minuten en schep in goed schoongemaakte potjes. Serveer de jam op een stukje stokbrood met geitenkaas en garneer met dahliabloemblaadjes en -bloemen.

WORD ABONNEE

Recente editie


Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."



Meer Lunchgerecht