Cornbread muffins

seasons

2 oktober 2009

De Amerikaanse pioniers leerden maïs eten van de indianen. Sindsdien is het een basisingrediënt in de Verenigde Staten. Iedereen kent de corn on the cob: de lekkere, verse maïskolven die gegeten worden met boter en zout. Maar maïsmeel wordt ook veel gebruikt voor gebak, vooral in de zuidelijke staten. Muffins van maïsbrood. Bijgerecht voor 6-8 personen Ingrediënten:

  • 100 gram mager rookspek (stukje)
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 225 gram zelfrijzend bakmeel
  • 225 gram grof maïsmeel (polenta)
  • 1 theelepel zout
  • 2 eieren
  • 400 milliliter karnemelk

Extra ingrediënt:

  • 1 muffinvorm met 12 holtes van 5 cm

Verwarm de oven voor op 200° C. Snijd het spek in reepjes. Verhit de olijfolie in een steelpan en bak de spekjes zachtjes uit. Schenk het spekvet in de holtes van de muffinvorm en schuif de vorm in de oven, zodat deze heet wordt. Roer in een kom het zelfrijzend bakmeel met het maïsmeel en het zout door elkaar. Breek de eieren erboven en roer de karnemelk erdoor. Blijf roeren tot een glad beslag. Neem de muffinvorm weer uit de oven en schep met een juslepel elke holte voor driekwart vol met het beslag. Verdeel de spekreepjes erover en schuif de vorm weer in de oven. Bak de muffins in 20-25 minuten goudbruin en gaar. Dit kan eventueel van tevoren, warm de muffins dan weer op bij de kalkoen.

WORD ABONNEE

Recente editie


Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."



Meer Bijgerecht