Ceviche van claresse

seasons

24 juni 2010

Voorgerecht voor 4 personen Ingrediënten:

  • dik stuk claressefilet van circa 400 gram
  • sap en rasp van 1 citroen
  • ½ rode peper, fijngesneden zonder zaadjes
  • 3 eetlepels extra vergine olijfolie
  • grof zout

Spoel de filet onder koud water. Dep droog met keukenpapier en leg hem verpakt in huishoudfolie een half uurtje in de vriezer, terwijl de marinade wordt voorbereid. Vermeng de rasp en het sap van de citroen met de rode peper, de olijfolie en een snufje zeezout. Snijd de claressefilet in heel dunne plakjes en leg ze plat op een wijde schaal. Giet de marinade erover en laat de vis afgedekt met huishoudfolie minimaal 1 tot 3 uur in de koelkast marineren. Hoe langer, hoe zachter het visvlees wordt. Serveer de ceviche eventueel met gemarineerde zeewiersalade, stukjes citroenvruchtvlees en vers geknipte cress naar smaak.

WORD ABONNEE

Recente editie


Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."



Meer Overig