Capitone al pignuoli

seasons

1 oktober 2009

Palingbootjes met rozijnen en pijnboompitten. Antipasta voor 6-8 personen Ingrediënten:

  • 1 ui
  • 100 milliliter balsamico-azijn
  • 2 kruidnagels
  • 50 gram rozijnen
  • 50 gram pijnboompitten
  • 2 kropjes little gem
  • 200 gram gerookte paling
  • 2-3 eetlepels verse basilicum, in reepjes

Paling is een traditioneel kerstingrediënt in Venetië. De glasblazers in Murano creëerden een wel heel speciaal gerecht met paling: bisato scotà. Paling wordt net zo lang ondergedompeld in gesmolten glas tot ze gaar is. Vlak voor het eten wordt het glas pas gebroken. Pel de ui, halveer hem en snijd de helften in flinterdunne plakjes. Breng in een pan de azijn met de ui en kruidnagels aan de kook en laat dit 10 minuten zachtjes pruttelen. Laat de ui in de azijn afkoelen. Breng de rozijnen in een steelpan met ruim water aan de kook en laat ze van het vuur af een halfuur wellen en daarna afkoelen. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin en laat ze afkoelen. Maak 16 mooie blaadjes van de kropjes sla los. Leg de blaadjes op een platte schaal en leg de plakjes paling erin. Schep de ui met wat azijn over de paling en verdeel de rozijnen, pijnboompitten en basilicum erover.

WORD ABONNEE

Recente editie


Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."



Meer Overig