Bruschette met meikaas en radijs

seasons

1 oktober 2009

Bruschette met meikaas en radijs Lunchgerecht of voorgerecht voor 4 personen

  • ½ bos radijs
  • ½ eetlepels citroensap
  • 3-4 eetlepels olijfolie extra vierge
  • zout, versgemalen peper
  • 2 eetlepels platte peterselie, fijngehakt
  • 4 dikke sneden donker vloerbrood
  • 50 gram rucola
  • 200 gram verse meikaas

Verwarm de contactgrill of ovengrill voor. Maak de radijsjes schoon: verwijder het blad en de worteltjes. Snijd de radijsjes in kleine blokjes. Klop in een kom het citroensap met 2-3 eetlepels olijfolie en zout en peper naar smaak tot een dressing en schep de radijs en peterselie erdoor. Rooster de sneden brood tussen de contactgrill of op een bakplaat onder de ovengrill mooi bruin. Leg de sneden brood op vier borden en druppel er wat olijfolie over. Verdeel de rucola erover. Snijd de kaas in dikke plakken en leg ze op de rucola. Schep de radijs-salsa op de kaas en maal er nog wat peper boven.

WORD ABONNEE

Recente editie


Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."



Meer Lunchgerecht