Botersla met gemarineerde meikaas

seasons

1 oktober 2009

Botersla met gemarineerde meikaas Voorgerecht of lunchgerecht voor 4 personen

  • 250-300 gram meikaas
  • 1 eetlepel mosterdzaadjes
  • 1 eetlepel gedroogde korianderzaadjes
  • sap en rasp van een halve sinaasappel
  • 4-5 eetlepels milde (olijf)olie
  • 1 eetlepel bieslook, fijngeknipt
  • zout, versgemalen zwarte peper
  • 1 krop kropsla of botersla

Vorm de kaas tot bolletjes ter grootte van een -walnoot of snijd de kaas in blokjes van ca. 3 cm. Wrijf de mosterdzaadjes en korianderzaadjes in een vijzel fijn en meng ze in een kom met de sinaasappelrasp, 2 eetlepels sinaasappelsap en de olie. Roer het bieslook erdoor en breng de marinade op smaak met zout en peper. Schep de bolletjes of blokjes kaas door de marinade en laat ze een dag marineren. Schep ze af en toe om. Was de sla, maak de bladeren droog in een slacentrifuge en scheur ze in stukken. Verdeel de sla over vier borden en schep de bolletjes kaas erop. Sprenkel de rest van de marinade erover.

WORD ABONNEE

Recente editie


Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."



Meer Lunchgerecht