Boekweitpannenkoekjes met appel-blauwekaasspread

seasons

1 oktober 2009

Hapje voor 10 personen Voor de spread:

  • 2 grote stevige appels
  • 1 eetlepel boter
  • ½ theelepel suiker
  • 1 klein sjalotje, gehakt
  • 120 gram roomkaas
  • 60 gram blue roquefort
  • 150 gram zure room
  • ½ theelepel zout

Voor de pannenkoekjes:

  • 50 gram boekweitmeel
  • 50 gram bloem
  • 1 zakje droge gist
  • 1 theelepel suiker
  • snufje zout
  • 150 milliliter karnemelk
  • 2 eieren
  • 30 milliliter calvados
  • 15 gram boter (gesmolten) + extra om te bakken

De spread: Schil 1 appel, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in blokjes. Smelt de boter in een koekenpan en roer de suiker erdoor. Voeg de appelblokjes en het sjalotje toe en bak af en toe roerend op zacht vuur circa 25 minuten. Het mengsel wordt goudbruin van kleur. Laat hele-maal afkoelen. Meng in een kom de roomkaas, de roquefort, de zure room en het zout. Meng er het appelmengsel door en laat de smaken in de koelkast circa 30 minuten intrekken. De pannenkoekjes: Klop een beslag van de 2 soorten bloem, de gist, de suiker, het zout, de melk, de calvados, de eieren en de boter. Laat circa 45 minuten rijzen. Smelt wat boter in een koekenpan en bak telkens 3 pannenkoekjes tegelijk in een pan. Keer ze pas als er belletjes aan de boven-kant verschijnen en ze goudbruin van onderen zijn. Besmeer de pannenkoekjes dik met de spread en garneer met plakjes van de over-gebleven appel.

WORD ABONNEE

Recente editie


Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."



Meer Nagerecht