Biscuit à la cuiller

seasons

1 oktober 2009

Franse lange vingers. Voor 30 stuks Ingrediënten:

  • 5 eieren, gesplitst
  • 150 gram suiker
  • 125 gram bloem, gezeefd
  • 100 gram poedersuiker

De meest letterlijke vertaling van biscuit à la cuiller is misschien wel ‘lepelkoekje’. Die naam komt niet van de vorm; vroeger was het lepelkoekje namelijk een rond koekje. Elk koekje bestond uit 1 lepeltje beslag. De beroemde kok Antonin Carême veranderde rond 1800 de vorm van het koekje in de langgerekte lepelvorm die wij nu kennen. Verwarm de oven voor op 180° C. Meng de eidooiers in een kom met 90 gram suiker en klop dit met de handmixer in 5 minuten tot een romig, crèmekleurig mengsel. Klop dan de bloem erdoor. Klop in een andere kom de eiwitten (dit moet precies 250 milliliter zijn) met 35 gram suiker stijf. Spatel het dooiermengsel door het eiwit tot het goed gemengd is en schep het dan direct in een spuitzak met geen grote spuitmond. Spuit lange strepen beslag op een met bakpapier beklede bakplaat en bestuif ze met de poedersuiker. Bak de koekjes in het midden van de oven in 12-15 minuten goudbruin en gaar. Laat de lange vingers op de bakplaat afkoelen en bestrooi ze met de rest van de suiker.

WORD ABONNEE

Recente editie


Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."



Meer Nagerecht