Biggenstaartjes

seasons

22 september 2009

Zoete roze koekjes in de vorm van een krulstaartje.  Biggenstaartjes Voor circa 30 biggenstaartjes

  • 120 gram zachte boter
  • 120 gram suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • snufje zout
  • 1 ei, losgeklopt
  • 250 gram bloem
  • 25 gram maïzena
  • 1 eetlepel ijskoud water
  • 1 zakje roze prinsessenglazuur (Baukje)

Klop met een elektrische mixer de boter met de suiker, vanillesuiker en het zout wit en romig. Voeg al kloppend beetje bij beetje het ei toe. Zeef de bloem met de maïzena boven de kom en wrijf het mengsel tussen de vingertoppen kruimelig. Voeg het water toe en kneed snel tot een soepel deeg. Laat het deeg afgedekt met huishoudfolie circa 30 minuten rusten in de koelkast. Verwarm de oven voor op 175 ˚C. Verdeel het deeg in 30 kleine bolletjes. Rol elk bolletje uit tot een slangetje met twee puntige uiteinden. Draai de slangetjes tot mooi gekrulde biggenstaartjes. Bak de koekjes in 8-10 minuten lichtbruin en laat ze afkoelen. Bestrijk de biggenstaartjes als ze helemaal zijn afgekoeld met de prinsessenglazuur.

WORD ABONNEE

Recente editie


Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."



Meer Nagerecht