‘Bevroren’ rode bessen met crème Chantilly

seasons

2 oktober 2009

Voor 4 – 6 personen Ingrediënten:

  • 2 eiwitten
  • 450 g rode bessen, in trosjes
  • beetje fijne kristalsuiker

Voor de crème Chantilly

  • 275 ml slagroom
  • 1 el vanillesuiker of poedersuiker
  • ½ tl vanille-essence
  • 1 eiwit

Klop de eiwitten licht op. Bestrijk de trosjes bessen met behulp van een deegkwastje met eiwit. Wentel ze door de fijne kristalsuiker, zodat het lijkt of ze met een laagje rijp zijn bedekt. Laat ze opdrogen op keukenpapier. Klop voor de crème Chantilly de slagroom met de suiker en vanille-essence tot zachte pieken. Klop het eiwit tot het net zijn vorm behoudt en vouw het voorzichtig door de room, doe dit vlak voor je het dessert gaat serveren, anders zakt de room in. Schik op elk bord 5 tot 6 trosjes bessen en schep er wat crème Chantilly naast. Let op: dit recept bevat rauw eiwit.

WORD ABONNEE

Recente editie


Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."



Meer Nagerecht