Artisjoksalade met courgettebloemen en Oostindische kers

seasons

31 mei 2010

Lunchgerecht voor 4-6 personen Ingrediënten:

  • 2 artisjokken op olie (Iposea) of 2 potjes geroosterde artisjokharten (uitgelekt)
  • ½ rode ui, in ringen
  • 100 gram feta, in blokjes
  • 100 gram groene knoflookolijven, gehalveerd
  • 2 sinaasappels
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel witte wijnazijn
  • 1/2 eetlepel honing
  • zout, versgemalen peper
  • mooi gekleurd slablad (bijvoorbeeld bietenblad)
  • 4 courgettebloemen, in reepjes gescheurd (pompoenbloemen mag ook)
  • een handvol bloemen van de Oostindische kers

Laat de artisjokharten uitlekken. Meng ze in een kom met de ui, de feta en de olijven. Boen 1 sinaasappel onder heet water met zeep schoon en rasp ¼ van de schil er af. Schil de sinaasappels nu dik en snijd de partjes tussen de vliesje uit. Knijp het resterende sap uit de vliesjes in een kommetje voor de dressing en klop met de sinaasappelrasp, de olijfolie, de witte wijnazijn, de honing, peper en zout tot een dressing. Schep de dressing door het artisjokhartenmengsel en laat ongeveer 1 uur in de koelkast intrekken. Schep vlak voor het serveren het slablad en de bloemen door de salade.

WORD ABONNEE

Recente editie


Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."



Meer Lunchgerecht