Appelmoes met gember en walnoten

seasons

22 september 2009

Appelmoes met gember en walnoten Bijgerecht/dessert voor 4 personen

  • 1 kilo goudrenetten
  • 1 stukje gember van 
circa 1 cm
  • 1 deciliter witte wijn
  • 1 stukje citroenschil
  • 225 gram suiker
  • 2 eiwitten
  • 10 walnoten, gepeld
  • 30 gram bruine suiker
  • ½ theelepel pimentpoeder
  • ½ theelepel gemberpoeder
  • 50 gram boter

Schil de appels, snijd ze in kwarten en verwijder 
het klokhuis. Schil de gember en snijd het stukje in vieren. Doe de appels met de gember, de wijn en de citroenschil in een pan en kook de appels in circa 20 minuten zachtjes gaar. Verwarm de oven voor op 200˚ C. Giet eventueel overtollig water af, verwijder de gember en de citroenschil en stamp de appelmoes samen met 150 gram suiker grof. Klop het eiwit stijf met de rest van de suiker. 
Vermeng de walnoten met de bruine suiker, het piment en het gemberpoeder. Vet een ovenschaal 
(of kleine ovenschaaltjes) in met 10 gram boter. Verdeel de appelmoes over de bodem en schep 
er het eiwitschuim over. Bestrooi met het notenmengsel en kleine vlokjes boter Bak nog circa 
20 minuten in  het midden van de oven. Lekker met een bolletje vanille-ijs.

WORD ABONNEE

Recente editie


Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."



Meer Nagerecht