Appel-salie chutney

seasons

29 september 2009

Appel-salie chutney (voor ca. 1 liter chutney)

  • 1 grote ui
  • 4 deciliter (cider)azijn
  • 200 gram suiker
  • rasp van ½ citroen
  • 250 milliliter water
  • 20 gram salieblaadjes
  • 100 gram walnoten, gehakt
  • versgemalen peper 
en zout
  • 1 kilo groene harde appels

Schil de appels, snijd ze in partjes en verwijder de klokhuizen. Snipper de ui. Doe de appels in een grote pan met de ui, de azijn, de suiker, de citroenrasp en het water. Breng al roerend aan de kook en blijf roeren tot de suiker is opgelost. Laat het mengsel ca. 20 minuten zachtjes
sudderen tot de appels zacht worden. Voeg dan de salie en de walnoten toe en breng op smaak met peper en zout. Kook alles nog 10 minuten zachtjes en doe over in goed gesteriliseerde potten. Sluit de potten goed af. De afgekoelde chutney kan in de koelkast ca. 3 maanden bewaard worden.

WORD ABONNEE

Recente editie


Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."



Meer Overig