Andijvietaartjes met grottenkaas

seasons

22 september 2009

Andijvietaartjes met grottenkaas Voorgerecht voor 4 personen

  • 4 plakjes
  • roomboterbladerdeeg
  • 1 kleine struik andijvie van zo’n 350 gram
  • 25 gram boter
  • 2 eieren
  • 3 eetlepels crème fraîche
  • 75 gram geraspte grottenkaas
  • zout en peper
  • 4 ovenvaste schaaltjes (ø 5 cm)
  • bakpapier

Verwarm de oven voor op 200 ºC en bekleed de schaaltjes met een stuk bakpapier. Rol de plakjes bladerdeeg wat uit en bekleed er de schaaltjes mee. Prik het deeg in met een vork en laat de bodems in de koelkast 15 minuten rusten. Verwijder de buitenste lelijke bladeren en de stronk van de struik andijvie. Was de bladeren, verwijder de harde nerven en snijd de andijvie grof. Smelt de boter, voeg de andijvie toe en smoor de groente in 5-6 minuten zachtjes gaar. Verdeel de andijvie over de deegbodems. Klop de eieren los. Roer de crème fraîche met de grottenkaas door de eieren en breng op smaak met zout en peper. Schenk het ei-kaasmengsel over de andijvie en bak de taartjes in de voorverwarmde oven in 20-25 minuten goudbruin en gaar. Lekker met een salade van gepofte tomaat en paprika.

WORD ABONNEE

Recente editie


Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."



Meer Overig