Aardbeiensiroop met rode peper

seasons

22 september 2009

Deze aardbeiensiroop is heerlijk als een verfrissende en toch pittige limonade. Een klein scheutje siroop is ook lekker in een dressing met vruchtenazijn en notenolie. Of roer een klein scheutje door de jus van biefstuk of hazenrugfilet. Aardbeiensiroop met rode peper Voor 1 fles van circa 750 milliliter

  • 1 kilo aardbeien
  • sap van 1 citroen
  • 1 rode peper
  • 500 gram kristalsuiker

Verwijder de kroontjes van de aardbeien. Leg de aardbeien in een pan en kneus ze met een stamper. Schenk het citroensap erbij en voeg 50 milliliter water toe. Breng het geheel afgedekt aan de kook en laat dit 10-15 minuten heel zachtjes koken tot de aardbeien zacht zijn. Leg een schone theedoek in een zeef boven een pan. Schep de aardbeienmassa in de zeef en laat ze minstens 2 uur uitlekken. Halveer de peper in de lengte en verwijder de zaadjes. Snijd de peper in dunne reepjes. Meet een halve liter aardbeiensap af en schenk dit in een pan. Voeg de rode-peperreepjes en de suiker toe. Breng het sap op matig hoog vuur al roerend aan de kook en blijf roeren tot de suiker is opgelost. Laat de siroop nog 5-8 minuten zachtjes koken. Laat de siroop dan afkoelen en schenk hem daarna door een trechter in de fles. Sluit de fles af en plak er een etiket met de naam en bereidingsdatum erop. De siroop is zeker 1-2 maanden houdbaar op een koele plaats of in de koelkast.

WORD ABONNEE

Recente editie


Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."



Meer Overig