Anijskristallen

seasons

20 oktober 2009

Voor ca. 15 koekjes Ingrediënten:

  • 120 gram zachte boter
  • 220 gram gestampte muisjes
  • snufje zout
  • 1 ei, losgeklopt
  • 225 gram bloem, gezeefd
  • (1 theelepel anijszaadjes)
  • gebaksglazuur (zakje)
  • zilverpilletjes
  • koekstekers in stervorm

Verwarm de oven voor op 175 ˚C. Bekleed 2 bakblikken met bakpapier. Klop de boter met 120 gram gestampte muisjes en het zout romig. Klop er het ei door. Meng er de bloem en eventueel de anijszaadjes door en vorm tot een bal. Rol het deeg uit tot een dikte van 0,5 cm en steek er sterren uit met een koeksteker of snijd rond een sjabloon. Bak de koekjes in 10-15 min lichtbruin en gaar. Laat ze afkoelen op een rek. Doe de rest van de gestampte muisjes in een kommetje met de gebaksglazuur en roer goed door. Bestrijk de koekjes dik met het glazuur en bestrooi met zilverpilletjes.

WORD ABONNEE

Recente editie


Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."



Meer Nagerecht